Coaches

Moeite met het zoeken naar een leuke stageplek? Na de studie bang dat er geen werk voor jeis? Deze punten zijn straks geen probleem meer voor je, onze leden kunnen jullie helpen! Zoek hieronder je eigen persoonlijke coach die jegaat helpen. Je kunt gebruik maken van zijn/haar ervaring, netwerk en kennis. Als tegenprestatie voor deze dienst dien je aspirant lid te worden en vragen wij je om enkele uren te investeren in Alumnivereniging, denk hierbij aan het regelen van een gastspreker bij een collegetour/ symposium, het organiseren van een lezing of het uitnodigen van Alumni-leden bij een interessant sportevenement.

 

 • Niels van der Weerd

  Niels van der Weerd is nu eigenaar van Pro Golf Events, in samenwerking met 2 partners. Daarnaast is hij ook teamleider bij Eventsbureau Assen. Na de opleiding Sportmanagement afgerond te hebben is hij aan het werk gegaan als leraar bij CIOS Heerenveen

 • Roland Kuiper

  Als oprichter en oud voorzitter van Alumni Sportmanagement is hij actief als Sales Manager bij High Five Health Promotion, de grootste bedrijfsfitness-, bedrijfsfysiotherapie- en vitaliteitsorganisatie van Nederland. Verantwoordelijk voor de groei voor In- en outcompanyfitness bij bedrijven in Nederland. Na het studeren in Arnhem en Groningen actief geweest in acquisitie, accountmanagement en salesmanagement bij fysiotherapieketens, internationale fitnessproduct0 en conceptleveranciers. In de vrije tijd is hij een gepassioneerd buitensporter in o.a. surfen, skiën, hardlopen en mountainbiken.

 • Fopke Drijfholt

  Na de opleiding Sportmanagement heeft Fopke via Sport Fryslân (als Sportconsulent) en de regionale omroep RTV Drenthe (als Accountmanager), zich een prachtige positie verworven binnen een van ’s lands meest vooruitstrevende marketing bureau’s: Storm Digital

 • Kris Tuinier

  Kris Tuiner, teamleider sportmanagement Instituut voor Sportstudies

 • Janne Kuipers

  Janne Kuipers, junior sportmarketeer en community manager ON-agency

 • Thysia Pater

  Thysia Pater, accountmanager KNZB

 • Hans Slender

  Penningmeester

  Hans Slender, actief als docent-onderzoeker bij de Hanzehogeschool Instituut voor Sportstudies. Als docent van de opleiding Sportkunde (voorheen SGM) geeft hij o.a. les in verandermanagement, sportbeleid, sporteconomie en sportevenementen. Als onderzoek van het lectoraat Praktijkgerichte Sportwetenschap richt zijn onderzoek zich op de maatschappelijke en economische effecten van evenementen en het functioneren van sportverenigingen.
  In de periode 2001-2005 heeft hij de bachelor Sportmanagement gevolgd en cum laude afgerond. Na de opleiding heeft hij enige tijd gewerkt voor vaktijdschriften TrainersMagazine  en SportFM om vervolgens de master Change Management te gaan volgen bij de  Rijksuniversiteit Groningen.

 • Tom Steffens

  Secretaris

  Tom is initiator en eigenaar van FitGaaf!, een startup die zich als missie stelt ‘mensen op een creatieve en positieve wijze te inspireren en stimuleren tot het bereiken of vasthouden van een gezonde leefstijl. Eerste product van FitGaaf! is de FitGaaf!-kalender en stickers.

  Tom is in 1984 geboren te Hengelo. De eerste stapjes, spelen en school waren in Borne. Daarna verhuisd en onder andere vwo afgerond in Emmeloord. Naar Groningen voor HBO Sport, Gezondheid en Management. Daarna Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen; de Master Strategy & Innovation afgerond met een onderzoek naar sport, gezondheid en creativiteit.

  Na ‘Road Tripping’ in Nieuw-Zeeland, Maleisië en Thailand, vier jaar als projectleider in innovatieve e-logistiek gewerkt. O.a. eerste Nederlandse hack-a-ton e-logistiek georganiseerd. In vrije tijd FitGaaf! opgezet. Naast die startup in Health, nu ook founder van Dubistr, een tech-startup in B2C Retailbezorging. Tegelijkertijd staat hij altijd open voor praatjes over innovatie en creativiteit, onder de noemer DoetGaaf!