Fondsenwerver en Relatiemanager

28 november 2017

Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Nederland (landelijk bureau) zoeken een Fondsenwerver en Relatiemanager “Zakelijke Markt”.

 • Job Tittle: Fondsenwerver en Relatiemanager “Zakelijke Markt” Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Nederland (landelijk bureau)
 • Job ID: S270
 • Location: Amsterdam
 • Industry: Non Pofit, Sport, Cultuur
 • Job Type: Part-time, 32 uur per week

De functie

Fondsenwerver en Relatiebeheerder “Zakelijke Markt” Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Nederland (32 uur per week). Jij bent verantwoordelijk voor de strategische en operationele
samenwerking met zowel bestaande als nieuwe partners uit de private en (vermogens)fondsen sector. Jij hebt een groot netwerk in B2C en B2B bedrijven (private partners) en bent bekend met (vermogens)fondsen. Bovenal ben je een topper in fondsenwerving, je kunt hierbij de verbinding leggen tussen kinderen-armoede-sport-cultuur. Je bent een goede relatiebeheerder en verbinder, en je weet partners te vinden en te binden die toegevoegde waarde zien in samenwerking en die samen een bijdrage willen leveren aan kinderen in Nederland die opgroeien in armoede. Om hen kansen te geven om aan sport en cultuur te doen.

Je bent de commerciële spil voor Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Nederland en bent verantwoordelijk voor het aangaan van nieuwe partnerships, het (laten) uitvoeren van daaruit
voortkomende afspraken (samen met collega’s) en het relatiebeheer. Je levert hiermee een bijdrage aan de realisatie van de commerciële doelstellingen. We zoeken een hands-on, gedreven persoonlijkheid, die goed zijn/haar verhaal kan vertellen, echt gelooft in de kracht van sport en cultuur voor kinderen en kan overtuigen en presenteren. Creatieve en initiatiefrijke functie voor een ondernemend type, veel vrijheid, snel schakelen, kansen zien, pro-actief, geen 9-to-5 werk. Je bent niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken, je werkt graag zelfstandig, kunt ook goed samenwerken met collega’s en je hebt passie voor kinderen, sport en cultuur. Herken jij jezelf hierin? Dan is deze job voor jou. Je werkt op het landelijk bureau in Amsterdam en je rapporteert rechtstreeks aan de directeur/bestuurder van Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Nederland (landelijk bureau).

De opdrachtgever

Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds is een vooraanstaande speler in Nederland. Zij bieden kinderen die opgroeien in armoede de kans om mee te doen aan sport en cultuur, door de contributie voor sport/cultuur rechtstreeks aan de club te betalen. Kinderen mogen namelijk niet de dupe zijn van de financiële thuissituatie. Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds heeft 60 stedelijke- en provinciale fondsen door heel NL (de lokale vertakkingen van Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Nederland) en vele vrijwilligers. Zij werken nauw samen met 220 gemeenten en 8.000 intermediairs die de aanvragen voor de kinderen doen.

Onze opdrachtgever is publiek en privaat gefinancierd (80-20) op lokaal en landelijk niveau. In totaal is de omzet van Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds rond de 15 mln. Euro. De ‘commerciële’ opgave voor Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Nederland betreft jaarlijks rond de 500.000 Euro waarvan een deel momenteel al gerealiseerd is. Publieke middelen verkrijgt men vanuit het Rijk en gemeenten. De private fondsen worden zelf geworven, met name vanuit het bedrijfsleven en fondsen. Bestaande bedrijfspartners zijn o.a. Coca-Cola, Menzis, Rabobank, BankGiroLoterij, Meeus, Vriendenloterij, Bankgiroloterij en Fonds Cultuurparticipatie. Er worden vernieuwende sport- en/of cultuurprojecten voor kinderen opgezet met diverse partners. Het fonds (13 FTE) werkt met korte lijnen en geniet een open mensgerichte cultuur. Directheid, resultaatgerichtheid en samenwerking staan centraal en gaan hand in hand met pro-activiteit, no-nonsense en maatschappelijke betrokkenheid

Functie-eisen

 • HBO / WO werk- en denkniveau
 • >8-10 jaar werkervaring in B2C of B2B branche
 • Affiniteit met kinderen in sport- en/of cultuurbranche is een must
 • Fondsenwerving en affiniteit met armoedeproblematiek is een pre
 • Goed, groot en actueel netwerk, relatiemanager, verbinder, ondernemer
 • Klant- en resultaatgericht, hands-on, pro-actief, flexibel en creatief
 • Commercieel, business-driven, deals maken en maatschappelijk betrokken
 • Goede beheersing Nederlands en Engels
 • Woonachtig centraal in Nederland

Arbeidsvoorwaarden

De opdrachtgever kent een totaalpakket van aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Daarnaast een prettige sfeer, uitdagende kind- sport- en cultuurprojecten en goede mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling.

Reageer DIRECT met CV (NL)

Contact: Sterling & Holmes executive search
Huub Terpstra
h.terpstra@sterlingholmes.com

Last modified: 28 november 2017

Comments are closed.