Terugblik naar de College Tour met Arnold van Calker

24 februari 2016

De Alumnivereniging Sportmanagement heeft op donderdag 18 februari 2016 een College Tour georganiseerd, met als gast Arnold van Calker en interviewer Hans Slender. Hij was remmer in de Nederlandse viermansbob op de Olympische Winterspelen in 2002 en 2010. Naast deze twee Olympische avonturen heeft Arnold de tweede plaats in de Wereldbekerwedstrijd in Köningssee, 2009, gepakt en de vierde plaats op het Europees kampioenschap in 2002.

Tijdens de College Tour nam van Calker ons mee in zijn sportieve carrière. De belangrijkste stap was de overgang van de atletiekbaan naar de bobslee. Hij vertelde hoe hij dit verantwoorde tegenover zijn sociale omgeving, aangezien bobsleeën een minder bekende sport is dan atletiek.

Van Calker gaf aan dat zijn topsport carrière een lastige combinatie was met zijn thuissituatie. Hij was soms wel 8 maanden per jaar van huis weg, hierbij moest hij zijn vrouw en kinderen missen. Ondanks dat, heeft zijn thuisfront een mooie bijdrage geleverd aan de bobslee carrière die twaalf jaar heeft mogen duren.

Ook was er de mogelijkheid vragen te stellen vanuit het publiek.
Een mooie vraag uit het publiek was: “Na deze ervaring te hebben gehad, wat is de les die je hebt geleerd en wat kan je daarvan aan ons meegeven?” Hier heeft Arnold op gereageerd dat dat ieder zijn hart moet volgen. Hij is van mening dat als je altijd doet wat iemand anders je opdraagt, dat je nooit gelukkig wordt. Doe je ding, wees uniek, dan wordt je gelukkig!

Al met al een geslaagde College Tour met speciale dank naar Arnold van Calker en Hans Slender.

Hierbij de compilatie video van de College Tour: https://www.youtube.com/watch?v=RloWi8mDcUA

Facebook: https://www.facebook.com/alumnisportmanagement.groningen
Twitter: https://twitter.com/AlumniSM

Last modified: 24 februari 2016

Geef een reactie