Sneller, beter, sterker – van talent tot topper

30 september 2015

Op dinsdag 6 oktober, woensdag 14 oktober en dinsdag 27 oktober organiseert Studium Generale in het Academiegebouw in Groningen (Broerstraat 5) zeer interessante symposia op het gebied van het ontwikkelen van jong sporttalent en hoe toppers net dat extra stapje naar de absolute top kunnen zetten. De symposia zullen beginnen om 20:00 uur en op elk van deze drie avonden staat een ander thema centraal:

Dinsdag 6 oktober:         OP WEG NAAR RIO… EN VERDER De Nederlandse topsport is van trendvolger tot trendsetter geëvalueerd. Joop Alberda zal op deze avond ingaan op het vraagstuk of succes in de topsport wel te plannen valt en waarom de Nederlandse volleyballers ‘opeens’ wereldtop waren en daarna weer wegzakten.

Woensdag 14 oktober: WETENSCHAP EN WIELRENNEN: EINDE VAN DE ROMANTIEK? Wetenschap bemoeit zich steeds meer met topsport. Betekent dit het eind van de romantiek van het wielrennen?  Maarten Ducrot en Bert Otten zullen u meenemen in deze interessante vraagstukken.

Dinsdag 27 oktober:      DE TELOORGANG VAN HET TOPVOETBAL Tijdens deze avond zal Willem Vissers spreken over het grootkapitaal dat samen met een handvol topclubs de dienst uitmaakt in het internationale topvoetbal.

Tickets kosten €3,- per stuk of gratis toegang op vertoon van studenten- of SG-kortingspas

Voor opgave en/of meer informatie kunt u klikken op de onderstaande link:

http://sggroningen.nl/nl/in_series/295

Last modified: 30 september 2015

Geef een reactie