Een interview met Ranco van Bergeijk

20 april 2015

Vandaag geen ”hoe is het met”, maar een interview met Ranco van Bergeijk. Ranco is sinds 2013 afgestudeerd aan de studie sport, gezondheid en management. Naast zijn reguliere opleiding heeft Ranco het Honours College succesvol afgerond. Ranco is momenteel werkzaam bij Marvin & Miles in Amsterdam. Hieronder is het uitgebreide interview te vinden.

Zou je eerst over jezelf wat kunnen vertellen?

Mijn naam is Ranco van Bergeijk, 27 jaar en wonend in Assen. Sinds juli 2013 heb ik mijn diploma sport, gezondheid en management op zak. Naast mijn reguliere opleiding heb ik tevens het Honours College succesvol afgerond. Ik heb een grote interesse voor online media, festivals/evenementen en sport. Deze combinatie heeft ervoor gezorgd dat ik tijdens mijn studie erg actief was in de evenementenbranche, waarbij ik mij voornamelijk richtte op de marketing en communicatie van evenementen zoals het Bevrijdingsfestival Drenthe, Bevrijdingsfestival Friesland en het TT Festival Assen.

Naast werken sport ik graag. Ik voetbal zelf zo’n drie a vier keer per week, en kijk graag naar voetbal en andere sporten. Wanneer het EK/WK/OS plaats vindt, zul je mij alleen nog maar voor de tv vinden.

Waar werk je momenteel en waar houdt het bedrijf zich mee bezig?

Ik werk op dit moment bij Marvin & Miles in Amsterdam. Dit is een sportmarketing bureau. Kortom ze verzorgen de marketing en communicatie voor sportorganisaties, sporters en merken die sport gebruiken om hun eigen marketing en communicatie doelstellingen te realiseren.

Bijvoorbeeld zijn ze verantwoordelijk voor de marketing en communicatie voor sportorganisaties zoals het Watersportverbond en het Volvo Ocean Race Festival Den Haag. Ze verzorgen daarnaast de marketing en communicatie voor sporters zoals Olympisch Kampioen Windsurfen Dorian van Rijsselberghe en Paralympisch kampioen snowboarden Bibian Mentel. Marvin & Miles werkt ook voor Volvo Auto’s Nederland en is verantwoordelijk voor alle marketing en communicatie doelstellingen (lees verkoop/lease nieuwe auto’s) van het Zweedse automerk in de Nederlandse hockeysport. Voor het Watersportverbond verzorgt het bureau alle communicatie rondom de Olympische zeilploeg (Delta Lloyd Kernploeg) op weg naar Rio 2016 met als doel naamsbekendheid en imago verbetering.

Binnen Marvin & Miles ben ik verantwoordelijk voor alle extra evenementen (side events) bij het Volvo Ocean Race Festival Den Haag.

Wat is jouw functie binnen het Volvo Ocean Race Festival?

Ik ben verantwoordelijk voor een aantal zaken. Ten eerste ben ik verantwoordelijk voor alle kinderactiviteiten in de Race Village. De Race Village is de locatie waar alles gebeurd. Hier liggen de boten, kun je een groot scala aan activiteiten doen en leer je allerlei leuke dingen over het evenement. Ten tweede ben ik verantwoordelijk voor alle evenementen die voorafgaand aan het festival plaats vinden. Denk hierbij aan: In-Port races kijken met de fans, zeilen in de binnenstad van Den Haag, activatie op de HISWA/North Sea Regatta/Delta Lloyd Regatta. Het derde onderdeel is het scholenproject, wat eind april uitgerold wordt. Dit scholenproject bestaat uit een lespakket voor alle basisscholen in Nederland en een wedstrijd ‘bootjes bouwen’ met 30 scholen in en rondom Den Haag. Deze 30 scholen ontvangen van ons een bouwpakket die de klas zelf in elkaar moet zetten. Op 18 juni organiseren we voor deze scholen een leuk programma inclusief een wedstrijd in de haven, waarbij het mooiste en het snelste bootje een prijs wint.

fbheader_april

Wat is jouw droom op langer termijn?

Over een aantal jaren zou ik mijzelf graag aan het werk zien bij grote evenementen zoals een Europees-/wereldkampioenschap of de Olympische Spelen. Het lijkt mij geweldig om hier onderdeel van uit te maken, voornamelijk omdat dit het uiterste van een event manager vraagt qua flexibiliteit, creativiteit en stressbestendigheid.

Last modified: 20 april 2015

Geef een reactie