Hoe is het met Roel Boekel?

15 april 2015

Deze keer in “hoe is het met?” het verhaal van Roel Boekel. Roel is in 2005 afgestudeerd aan de studie Sportmanagement en heeft zijn 5 maanden afstudeer stage in Zweden gedaan. Hieronder een uitgebreid verslag van zijn passie voor sport, studententijd en zijn huidige werk bij Golfbaan Dirkshorn.

Roel Boekel

Passie voor sport

Roel Boekel is 33 jaar en woont na 4 jaar Groningen en 10 jaar Amsterdam sinds dit jaar in Alkmaar. In Alkmaar woont hij samen met Marije en samen hebben ze een zoontje – Morris – van bijna 2. In zijn vrije tijd speelde hij graag een potje tennis, maar na de verhuizing is dat weggezakt. Roel golft regelmatig maar verder zegt hij eerlijk dat hij nog weinig sport… Het was overigens wel een goed voornemen van Roel om meer te gaan sporten maar daar is nog niets van terecht gekomen. Al zegt hij zelf dat dat wel weer komt!

Studententijd

Roel is in 2000 begonnen aan de studie, destijds nog aan de oude locatie bij de ALO en later ook bij het oude KPN gebouw. In 2005 is hij na 4 jaar studie afgestudeerd onder begeleiding van Tom Robinson. Roel heeft in het derde jaar stage gelopen bij de NBKV. Hij heeft destijds een behoorlijk gedegen ledenonderzoek gedaan welke is gebruikt voor een meerjarenbeleidsnota. Aanbevelingen uit zijn rapport zijn ook daadwerkelijk overgenomen. Een beter compliment kan je niet krijgen vindt Roel.

Zijn afstudeerstage heeft hij in Zweden gedaan. Samen met Matthieu Hageman is hij 5 maanden in Zweden geweest, drie maanden in de bergen en twee in Stockholm. Roel heeft ook een vergelijkend onderzoek gedaan tussen Nederland en Zweden over hoe een succesvol freestyle ski- en snowboardprogramma uit Zweden kan worden toegepast in Nederland. Dit onderzoek heeft hij uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV).

Afgestudeerd, en toen?

Na zijn studie kon hij direct aan de slag bij de NSkiV. Roel had een goede klik met de manager Sport, de huidige directeur van de NSkiV, en de technisch manager, de huidige marketing directeur van de FIS. In juli 2005 werd bekend dat de NSkiV in oktober 2015 een World Cup big air zou gaan organiseren in Rotterdam. Dit werd Roel zijn eerste project voor de NSkiV. Daarna is hij “blijven hangen” en doorgegroeid via diverse functies als projectleider, medewerker opleiding, beleidsmedewerker topsport tot manager topsport. In zijn laatste rol was hij ook lid van het MT en heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het topsportbeleid van de NSkiV.

In juni 2014 heeft Roel de overstap gemaakt naar Golfbaan Dirkshorn. Na de – op sportief vlak teleurstellende – Olympische en Paralympische Spelen heeft Roel de keuze gemaakt actiever op zoek te gaan naar een functie in de sport met eindverantwoordelijkheid. Deze vond Roel bij Golfbaan Dirkshorn.

Huidige werk

Momenteel werkt Roel bij Golfbaan Dirkshorn; een leden golfclub waar gasten welkom zijn. Daar is hij baan- en clubmanager. “We zijn een 18-holes A-status golfbaan en in maart 2015 door Golfers Magazine als 19e baan van Nederland gekwalificeerd”. De baan kenmerkt zich door een hoog kwaliteitsniveau, een sfeervol clubhuis en een goed restaurant.

Wat zijn jouw werkzaamheden?

Roel geeft leiding aan de dagelijkse operatie en hij is verantwoordelijk voor het langetermijnbeleid van de baan en club. Een super veelzijdige functie waarbij je (heel) soms bezig bent met koffie zetten voor gasten, communicatiebeleid en executie, baanbezetting, verkoop en uitvoeren van grote evenementen en van onderhoud aan het clubhuis tot strategie sessies met het bestuur van de beheersstichting.

Wat is jouw droom op langere termijn?

Op lange termijn zou Roel graag weer voor een organisatie willen werken waarbij hij zijn kwaliteiten kan inzetten om de organisatie verder te ontwikkelen. Hij houdt namelijk van de uitdaging om van niets iets maken. Roel is iemand die graag in grote lijnen denkt. Hij blijft graag actief in een sport waar hij passie voor heeft.

“Als je ergens passie voor hebt, is mijn mening, heb je meer plezier in je werk en zullen de resultaten ook beter zijn.”

Op middellange termijn zou Roel bijvoorbeeld bij een grote sportbond een managementpositie ambiëren of een directiefunctie bij een kleinere sportbond. Op langere termijn ziet Roel zichzelf directeur en/of eigenaar worden binnen de sport of aanpalende branche.

“Blijf jezelf ontwikkelen en sta open voor ontwikkelingen in je organisatie. Loop met je borst vooruit en wees trots op je prestaties en straal dat ook uit.”

Diverse websites:                 

Last modified: 15 april 2015

Geef een reactie