Succesvol symposium ‘Durf te Dromen’

7 december 2011

Het Sportsymposium  ‘Durf te dromen’ is weer achter de rug en wat was het een succes! Het doel was om elkaar als alumni weer eens te ontmoeten, oude contacten aan te halen, maar ook inhoudelijk nieuwe perspectieven op sportmanagement delen. Met ongeveer 80 mensen in de zaal was de opkomst goed, er waren interessante gastsprekers en is er een basis gelegd voor volgende evenementen.

De dag begon vanaf 13.00 uur. De deelnemers druppelden een halfuur lang binnen en er werden meteen veel oude contacten aangehaald. Na genoten te hebben van een kopje koffie of thee ging iedereen naar het auditorium, de zaal waar het allemaal gebeurde. Vanaf dit moment lagen we door de gezelligheid al 10 minuten achter op schema, maar dat maakte natuurlijk niets uit. Maar ook het inhoudelijke programma bleek zeer de moiete waard.

Voorzitter van de vereniging Fopke Drijfholt opende het symposium officieel. Tevens stelde hij Barend Beltman als dagvoorzitter aan de gasten voor. De oud voetballer van FC Groningen bekleedde deze rol zeer zo goed zo zou deze middag blijken. Met humor en amusement vermaakte hij de gasten. Hij begon meteen voortvarend met het omdraaien van de rollen tussen dagvoorzitter en publiek. Binnen enkele minuten zat hij alleen op de tribute en waren alle gasten met elkaar in gesprek op de plek waar die normaal gereserveerd is voor de sprekers.

Na dit interactieve beginnen was er meteen ruimte voor een bijzonder moment. Adri Broeke, Hans Westerbeek en Berend Rubingh werden gehuldigd tot de eerste erdeleden van de Alumnivereniging sportmanagement. Door omstandigheden kon helaas alleen Berend Rubingh aanwezig zijn, maar hij liet wel meteen zien waarom hij tot erelid verkozen werd. Rubingh werd verrast door Beltman. Hij had namelijk verwacht dat er vragen zouden worden gesteld, maar tot zijn verbazing moest de input uit zichzelf komen. Voor Rubingh was dit overigens geen enkel probleem en vermaakte het publiek vervolgens minuten lang met zijn boeiende ideeën en dromen. Vooral zijn verassende kijk op de waarde van alumni netwerken en de manier waarop dit in de Verenigde Staten wordt ingevuld, was zeer interessant en stemt ons tot nadenken. Als dank voor zijn rol in het ontwikkelen van sportmanagement in Nederland, en Groningen in het bijzonder, ontving Rubingh uit handen van Fopke Drijfholt een gesigneerde parker pen.

Voor de pauze was het verder de beurt aan Robert Klaver en Dick Heuvelman om hun woordje te doen over hun dromen.  Robert Klaver (commercieel directeur FC Groningen) vertelde over de plannen van FC Groningen en Energy Valley. Ze willen niet alleen het groen dragen, maar in de toekomst wil de club ook groen ademen. Op het gebied van groene energie maken ze grote stappen. Dick Heuvelman vertelde natuurlijk over zijn droom de Giro d’Italia. Ook hier was de amusementwaarde zeer hoog door de manier van presenteren van Heuvelman. Een uniek inkijkje in hoe een lobby voor groot sportevenement werkt, maar ook goed om te zien dat iemand na zijn pernsioensgerechtigde leeftijd te hebben berijkt, nog zo veel dromen in de sport kan hebben.

Na de pauze kwamen Joost v. Geel en Wilco Nijland aan het woord. Joost v. Geel was actief hockeyer. Toen hij was afgestudeerd was zijn droom om binnen tien jaar coach te zijn van een hockeyteam in de hoofdklasse. Een maand voor het verstrijken van de tien jaar promoveerde hij met Groningen dames 1 naar de hoofdklasse. Verder sprak hij over de roeisport. Dit zou de makkelijkste weg zijn om de Olympische Spelen te halen. Wilco Nijland had het over de droom waar hij nu in zit, Bossaball! Hij vertelde hoe hij de sport bekend maakt onder de mensen. Welke landen probeert hij te bereiken en waarom? Twee inspirerende verhalen uit de sportmanagement praktijk.

Barend Beltman sloot af met twee gedichten gerelateerd aan het thema van de middag waarna iedereen heerlijk ging borrelen in het sportcafé. Hier werd onder het genot van een wijntje of een biertje nog het een en het ander besproken. Eind conclusie van de dag is helder na alle leuke reacties op Twitter, Facebook en van horen en zeggen. Een zeer geslaagde dag die perspectief biedt voor volgende evenementen!! Voor sommige bezoekers kreeg de dag nog een leuk staartje in het altijd gezellige Groningen…

Klik voor de foto’s op de link.

Last modified: 7 december 2011

Geef een reactie