Adri Broeke

30 september 2011

Adri Broeke

Adri Broeke behaalde in 1969 zijn diploma tot leraar Lichamelijke Opvoeding aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Groningen. Daarna studeerde hij onderwijskunde en wijsbegeerte aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Na banen te hebben gehad als gymleraar, consultant en beroepsopleider was hij tussen 2002 en 2008 lector Sportmanagement aan de Hanzehogeschool Groningen. Afgelopen jaar promoveerde hij op het onderwerp ‘professioneel sportmanagement vernieuwen’.

Adri Broeke is één van de grondleggers van het vakgebied sportmanagement in Nederland. Aan het eind van zijn lange carrière zal hij tijdens het Symposium ‘Durf te Dromen’ terugkijken op hoe ons beroep ontstaan en ontwikkeld is en welke uitdagingen er nog zijn. Dit doet hij op geheel eigen kritische en bevlogen wijze. Wat zal de toekomst het vakgebied sportmanagement brengen? Zorg dat je erbij bent op 25 november!

Last modified: 30 september 2011

Geef een reactie